Lego 3222 - Helikoptéra s limuzínou

Založil Dario, 19.09.2011, 21:18:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Dario

Lego 3222

Fotorecenze (odkaz na fotogalerii):
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=483510

Na tento set jsem se těšil už od první chvíle co jsem ho viděl, po neustálém omílání stejných setů v sérii city to byla zajímavá a vcelku originální změna. Set jsem koupil za 699 kč, na českém S@H v té době už nebyl set dostupný.

Krabice byla zaplněná asi z ½ měří 38x26x7cm. Na váze ukázala 608gramů. Podle údaje na krabici díly vyrobeny v Dánsku, Maďarsku, Německu a Česku.

Krabice ukrývá tři očíslované sáčky 1-3, ty pak obsahují ještě po jednom sáčku s drobnými dílky, dva návody a aršík samolepek, žádné volně vložené díly. Z prvního sáčku postavíte limuzínu, z druhého dolní a z třetího horní část helikoptéry.

První sáček s limuzínou obsahuje 3 minifugurky (1řidič a dva pasažéři) se skleničkami a jedním černým kufrem. Limuzína uvnitř skrývá obrazovku a má otevírací dveře. V reálu se zdá delší než na obrázku.

Z druhého a třetího sáčku nám vzejde helikoptéra, první sáček obsahuje 1 minifigurky – pilota. Uvnitř helikoptéry je sedadlo pro pilota a dvojce protisobě položených sedadel pro pasažery odděleny stolkem se žlutými hrnky. Z druhého sáčku se postaví jen střecha s vrtulí a ,,ocas" helikoptéry. Po dostavění působí i vzhledem k použitým velkým dílům velmi masivně a pevně.

Hodnocení
-   Hratelnost: 9/10, k hratelnosti nelze mnoho vytknout, a dítě (i AFOLA) určitě potěší.
-   Stavba a návod: 10/10, bez problémů
-   Design: 8/10, celkově set působí dobře, ne moc dobře vypadá použítí velkých kol na čtyř-studové limuzíně a potisk torza u minifiga-pasažérky na který poslední dobou narážím až moc často.
-   Cena 10/10, cena 699,- je za takový set trochu vyšší (čekal bych 599,-), ale je trochu hůře k sehnání.
-   Celkem: 9/10, sbírky City/Town bude určitě dobře doplňovat, ale neobsahuje žádné vyloženě raritní dílky

3222 – Limuzína s Helikoptérou
-   Počet dílů: 267
-   4 minifigurky
-   12 samolepek
-   Doba stavby: pod 40  minut
-   Cena: 699,-

ViloB

V Humennom a Snine v Tescu ich mali kopec po 17 eur
Sa mi zda ze este nejake su minimalne v Snine za tu istu cenu. Syn ho dostal od starkej.